Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس امور بازرسی فنی مجتمع گاز پارس جنوبی از افزودن شدن ۳۷۰ کیلومتر خطوط لوله به دارایی‌های زیر پوشش مجتمع گاز پارس جنوبی افزون بر پایش و بازرسی آنها خبر داد.

به گزارش شانا به نقل از شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی، علیرضا برزگر در دیدار مدیرعامل با مجموعه مدیران و کارکنان امور بازرسی فنی مجتمع از به‌کارگیری روش‌های نو در انجام ۷۰ کیلومتر عملیات بازرسی فنی ارزیابی پوشش و ۱۵۰ کیلومتر ارزیابی سامانه‌های حفاظتی بخش‌های مهم و پر ریسک خطوط لوله مشترک و بین پالایشگاه‌های مجتمع در سال ۱۴۰۰ خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: مأموریت و راهبرد مهم بازرسی فنی در مجتمع به‌عنوان رکنی اساسی پشتیبان تولید پایدار، برای تحقق راهبرد ارزش‌آفرینی حداکثری از منابع گازی منطقه و ایفای نقش محوری در تأمین پایدار انرژی پاک و اقتصادی مورد نیاز کشور است.

رئیس امور بازرسی فنی مجتمع گاز پارس جنوبی ضمن اشاره به چشم‌انداز مجتمع گاز پارس جنوبی در افق ۱۴۰۴ گفت: ما به‌عنوان یکی از بزرگترین مجتمع‌های پالایشگاه گازی جهان با به‌کارگیری نظام تعالی عملیاتی و افزایش تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر، تا سال ۱۴۰۴ شرکتی در کلاس جهانی خواهیم داشت.

برزگر همچنین با اشاره به فرآیندهای تاثیرگذار بازرسی فنی در مجتمع گاز پارس جنوبی تصریح کرد: گستره فعالیت‌های بازرسی فنی در  بخش‌های مکانیک، کنترل خوردگی، آزمایش‌های غیر مخرب و جوشکاری، کنترل کیفیت کالا، بازرسی‌برق و ابزار دقیق از فرآیندهای مهم و حیاتی در حوزه صیانت از تاسیسات و افزایش ضریب قابلیت اطمینان و سرانجام پایداری تولید است.

وی ادامه داد: از منظر تعداد کل تجهیزات پالایشگاهی در مجتمع عظیم گاز پارس جنوبی، حدود ۱۲ هزار و ۶۳۳ تجهیز ثابت پالایشگاهی در دستور کار و در حوزه پایش بازرسی فنی  مجتمع قرار دارد که این مهم نشان از ابعاد، مقیاس بزرگ و احجام بسیار بالای اقدام‌های بازرسی فنی در مجتمع گاز پارس جنوبی است که از این منظر نیز بسیار کم‌نظیر است.

رئیس امور بازرسی فنی مجتمع گاز پارس جنوبی به تعداد بالای شیرهای ایمنی و اطمینان (PSV) در حال پایش این حوزه اشاره کرد و افزود: اکنون در حدود ۱۹ هزار و ۴۸۷ عدد PSV از سراسر پالایشگاه‌های ۱۳ گانه مجتمع گاز پارس جنوبی با تلاش متخصصان و کارکنان حوزه بازرسی فنی در حال پایش داریم.

برزگر ادامه داد: اکنون کل خطوط لوله در پالایشگاه‌های پارس جنوبی حدود ۳۶۷ کیلومتر است که با تحویل ۲۵ کیلومتر خطوط لوله دیگر در آینده‌ بسیارنزدیک حجم خطوط لوله مشترک میان فازی مورد پایش و بازرسی فنی در مجتمع به حدود ۴۰۰ کیلومتر می‌رسد و این مقدار بخش کوچک و جدای از احجام و متراژ بسیار بالای شبکه خطوط لوله فرایندی درون تاسیسات است که در حوزه دارایی‌های مجتمع زیر نظارت این امور قرار دارد.

 وی به مهمترین برنامه افق ۱۴۰۴ در مجتمع پرداخت و بیان کرد: برنامه‌ریزی بای کاهش زمان تعمیرات اساسی و توقف‌ها از مهمترین موارد در افق ۱۴۰۴ است و امیدواریم پیش‌نیازهای اهداف و برنامه‌های این امور با حمایت‌های مدیرعامل و همراهی مدیران مجموعه پالایشگاه‌های مجتمع منجر به تحقق آن و سرانجام به افزایش مقار تولید مجتمع تبدیل شد.

رئیس امور بازرسی فنی مجتمع گاز پارس جنوبی اظهار کرد: یکی از اهداف بزرگ بازرسی فنی بهینه‌سازی و کاهش دوره عملیات تعمیرات اساسی با استفاده از روش‌های نو (با رویکرد تجمیع دستورکارها، هماهنگی بین بخشی و اجتناب از تعمیرات موقت) در پالایشگاه‌های مجتمع است.

برزگر گفت: عملیات تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های مجتمع گاز پارس جنوبی در سال ۱۴۰۱،  از ۲۰ فروردین‌ماه آغاز و تا ۲۸ مهرماه به مدت ۱۹۵ روز ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: امیدواریم تعمیرات اساسی امسال به شیوه‌ای بسیار مطلوب، با آمادگی حداکثری تدارکاتی- پشتیبانی، منطبق با برنامه‌های مصوب شورای طرح تعمیرات اساسی و با رعایت الزام‌های ایمنی، بدون حادثه و با موفقیت به ایستگاه آخر و سر منزل مقصود برسد.

منبع: شانا

کلیدواژه: مجتمع گاز پارس جنوبی پارس جنوبی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس پالایشگاه های مجتمع بازرسی فنی در مجتمع تعمیرات اساسی خطوط لوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۴۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سود ۳۱۷ میلیون دلاری پالایشگاه آبادان در سال گذشته

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، حکیم قیم با اشاره به ارائه اطلاعات اشتباه و گمراه‌کننده در برخی پایگاه‌های خبری درباره سوددهی این پالایشگاه در سال‌های گذشته، بیان کرد: سوددهی پالایشگاه آبادان در سال ۱۳۹۹ طبق صورت نهایی تأیید شده حسابرسی پالایشگاه مبلغ ۴۱۳ میلیارد تومان معادل ۴ دهم همت است که با احتساب نرخ تسعیر، حدود ۱۶ تا ۱۷ میلیون دلار می‌شود. بنابراین مدارک گمراه‌کننده منتشر شده در پایگاه‌های خبری، پیش‌نویس اولیه بوده است.

وی افزود: بر اساس همین اسناد مالی، در سال ۱۳۹۸ مبلغ ۳.۹ همت ضرر متوجه پالایشگاه آبادان شده است که با توجه به نرخ تسعیر همان زمان (۴۲۰۰ تومان) مبلغی حدود ۹۳۰ میلیون دلار زیان را نشان می‌دهد.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان تأکید کرد: در سال ۱۴۰۰ و با روی کار آمدن دولت سیزدهم، سوددهی این مجتمع پالایشی به ۱۰.۶ همت معادل ۴۲۵ میلیون دلار رسیده است که نشان‌دهنده تحول در این پالایشگاه در دو سال اخیر بوده است؛ این روند سوددهی همچنان ادامه داشت تا جایی که در سال ۱۴۰۲ به مبلغ ۱۲ همت به‌عنوان حداقل سود رسید که با احتساب نرخ تسعیر سال گذشته مبلغی معادل ۳۱۷ میلیون دلار سوددهی را نشان می‌دهد؛ بنابراین باید گفت بعضی اطلاعات منتشر شده کاملاً خلاف واقعیت است و با حذف مستندات واقعی منتشر شده است.

طرح ابتکاری پالایشگاه آبادان در دولت سیزدهم برای افزایش ظرفیت پالایشی آبادان

قیم با اشاره به تکمیل بخش نخست فاز دوم طرح توسعه و تثبیت ظرفیت این پالایشگاه در دولت سیزدهم گفت: پروژه ملی و بزرگ فاز ۲ که از سال ۱۳۹۶ آغاز شده بود و قرار بود ظرف سه سال و نیم به بهره‌برداری برسد، پس از چهار سال و در حالی که تنها ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و سررسید اقساط منابع مالی آن فرارسیده بود، تحویل دولت سیزدهم شد. به همین دلیل متأسفانه به‌اجبار به دلیل سررسید شدن اقساط، در سال ۱۴۰۰ دو قسط اول و دوم از اصل منابع پرداخت شد که ضرر بزرگی به شمار می‌آمد.

وی افزود: دولت سیزدهم با عزم و جدیتی که برای تکمیل این پروژه نشان داد، در مدت‌زمانی کمتر از ۱۴ ماه این پروژه را با ثبت رکوردی بی‌نظیر به مرز ۹۰ درصد پیشرفت رساند و به لطف خدا توانستیم نخستین واحد ۲۱۰ هزار بشکه‌ای را در روز پایانی سال ۱۴۰۱ با حضور رئیس‌جمهوری به بهره‌برداری برسانیم که سبب تحولی بزرگ در پالایشگاه شد. اما این پروژه شاید دلیل اصلی جهش سود پالایشی پالایشگاه نبود و درواقع افزایش ظرفیت محقق‌شده، با طرحی ابتکاری با استفاده از امکانات موجود اجرایی شد و توانستیم ظرفیت این پالایشگاه را که قرار بود پس از راه‌اندازی فاز ۲ به ۳۶۰ هزار بشکه محدود شود، تا ۴۲۲ هزار بشکه در سال ۱۴۰۲ افزایش دهیم و مقدار تولید بنزین و نفت‌گاز را به مقدار قابل توجهی در سال ۱۴۰۲ برسانیم.

نقش مؤثر پالایشگاه آبادان در رفع ناترازی با تولید روزانه ۱۵ میلیون لیتر بنزین

مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان درباره حجم تولید محصولات اصلی این پالایشگاه با افزایش ظرفیت پالایشی این مجتمع گفت: مقدار تولید بنزین پالایشگاه آبادان در زمان آغاز به کار دولت سیزدهم، ۸.۸ میلیون لیتر بود که در انتهای سال ۱۴۰۲، این عدد با ثبت رقم میانگین ۱۵ میلیون لیتر در روز، تولید بنزین را در این پالایشگاه به دو برابر رساند و سبب شد نقشی بسزا در کاهش ناترازی انرژی کشور داشته باشیم.

قیم بیان کرد: در نفت‌گاز نیز با طرح ابتکاری وزارت نفت در فصل سرما که نیاز وافر به گاز طبیعی داشتیم، مازوت را با نفت‌گاز جایگزین کردیم. نزدیک به ۳ میلیارد لیتر نفت‌گاز در نیروگاه‌های برقی ما در سال ۱۴۰۲ به مصرف رسید که ۲ میلیارد لیتر آن را پالایشگاه آبادان از محل افزایش ظرفیت خود به انجام رسانده است و به لطف خدا توانستیم بیش از دوسوم ناترازی انرژی در این بخش را از محل تولیدات پالایشگاه آبادان رفع کنیم که علاوه بر تأمین نیاز داخلی، باعث جلوگیری از خروج ارز و واردات سوخت به کشور شد.

وی ابراز امیدواری کرد: با تکمیل فاز ۲ در ماه آینده، دوباره ۳ تا ۴ میلیون لیتر به تولید نفت‌گاز پالایشگاه آبادان افزوده شده و شاهد ناترازی در این بخش نباشیم.

پیش‌بینی رشد ۲۰ درصدی سوددهی پالایشگاه آبادان در سال ۱۴۰۳

قیم برنامه سال ۱۴۰۳ این پالایشگاه در سال ۱۴۰۳ را پالایش میانگین ۴۸۰ هزار بشکه نفت خام در روز اعلام کرد و گفت: پیش‌بینی می‌کنیم ظرفیت پالایشی واقعی امسال به روزانه ۵۰۰ تا ۵۲۰ هزار بشکه برسد و بتوانیم از همین محل، بودجه تکمیل بخش دوم فاز دوم را نیز تأمین کنیم.

وی افزود: در برنامه هفتم توسعه در نظر داریم با نوسازی واحدهای قدیمی با تکنولوژی داخلی، ضمن افزایش بهره‌وری واحدهای تقطیر و پالایشی، ظرفیت پالایشگاه را افزایش داده و نیازهای داخلی را تا حد امکان تأمین کنیم.

تولید روزانه ۲۱ میلیون لیتر بنزین و ۲۵ میلیون لیتر نفت‌گاز در پایان سال ۱۴۰۳

مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان تصریح کرد: با توجه به افزایش ظرفیت پارسال، مقدار تولید نفت‌گاز ما حدود ۱۹ میلیون لیتر در روز است که امیدواریم طی یکی دو ماه آینده این مقدار را به ۲۳ میلیون لیتر در روز و در پایان سال ۱۴۰۳ به ۲۵ میلیون لیتر در روز برسانیم.

قیم بیان کرد: در حوزه بنزین نیز در سال ۱۴۰۲ مقدار ۱۵ تا ۱۸ میلیون لیتر تولید بنزین داشتیم که این مقدار طی ۵۰ روز نخست سال ۱۴۰۳ به بیش از ۱۸ میلیون لیتر رسیده است و امیدواریم تا پایان سال، این رقم به ۲۰ تا ۲۱ میلیون لیتر در روز برسد.

صدور نخستین بار برخی محصولات پالایشگاه آبادان

وی گفت: در سال ۱۴۰۳ تعداد و تنوع محصولات پالایشگاه آبادان به مقدار قابل توجهی افزایش می‌یابد که امیدواریم طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده، برای نخستین بار صادرکننده برخی محصولات جدید به خارج از کشور باشیم و سود پالایشگاه در مقایسه با پارسال (۱۴۰۲) ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش یابد.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان یادآور شد: با مساعدت رئیس‌جمهوری و همکاری مجلس شورای اسلامی، منابع مالی موردنیاز بخش دوم فاز ۲ طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان در بودجه سال جاری لحاظ شده است و عملیات اجرایی این طرح ظرف چند هفته آینده آغاز خواهد شد. سرمایه‌گذاری این پروژه معادل ۲ میلیارد دلار است و ظرف ۴۲ ماه اجرایی خواهد شد که نقش مهمی در افزایش اشتغال‌زایی و ایجاد ارزش افزوده در کشور خواهد داشت.

کد خبر 6099156 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • بوئینگ ۷۳۷ شرکت هواپیمایی پارس ایر به پروازهای خراسان جنوبی پیوست
  • تولید ۱۵ میلیون لیتری بنزین در پالایشگاه آبادان
  • خط لوله تبریز - ارومیه هفته آینده به بهره‌برداری می‌رسد
  • سود ۳۱۷ میلیون دلاری پالایشگاه آبادان در سال گذشته
  • قیمت پژو پارس افزایش یافت +جدول
  • پیشرفت ۶۰ درصدی پروژه آب‌رسانی مجتمع شهدای هزارجریب گلوگاه
  • اجرای هزار میلیارد تومان پروژه در شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت
  • زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور با قابلیت بازرسی ساخته شد
  • ۲۵۰۰ نفر از پروژه آبرسانی روستایی مجتمع شهدای هزار جریب گلوگاه بهره‌مند می‌شوند
  • پالایشگاه آبادان به سوددهی ۱۲هزار میلیارد تومانی رسید